Всичко има решение – или печелившата комбинация от несломим оптимизъм и здраво бачкане!

Всичко има решение – или печелившата комбинация от несломим оптимизъм и здраво бачкане!

Веднъж майката на Мари Форлео ѝ казала:

„Нищо в живота не е толкова сложно. Можеш да направиш каквото поискаш, ако запретнеш ръкави и се захванеш за работа. Винаги има решение.”

Моята уви, не беше толкова практична и напълни главата ми с несъществени съвети от типа „Трябва да имаш подходяща дреха за всеки повод, никога не се знае, трябва да си ГО-То-Ва за всичко!“, което беше пагубно за банковата ми сметка, при положение, че днес никой не обръща внимание на цвета на бизнес костюма ти в съответствие ли е с част от денонощието, а всички гледат колко си нахакан, можещ, амбициозен и в крайна сметка – ще се справиш ли с поверената ти задача.

Но коя е Мари Форлео? Мари се представя така: „Аз съм предприемач, писател, филантроп и непоклатим оптимист, посветена съм на това да помагам на всеки да бъде човекът, който мечтае да бъдe.“ Вярвайки, че независимо дали човек управлява собствен бизнес или пък е назначен на работа някъде, творческият и предприемачески подход са от решаващо значение за кариерен успех в съвременния свят, както и за получаване на истинско удовлетворение от труда, който всеки полага. Мари завършва финанси, работи на Нюйоркската фондова борса, но напуска корпоративния свят, за да преследва мечтите си и днес тя е собственик на медийна империя, включваща телевизионно шоу с над 53 милиона гледания, подкаст с повече от 13 милиона тегления и обучителна програма B-School, която е помогнала до момента на повече от 65 000 души да се реализират професионално (и не само!).

„Всичко има решение“ или Everything is Figureoutable е книга подходяща за всеки, който осъзнава, че има нужда от едно от следните няколко неща:

А) да направи кариерна промяна;

Б) да направи промяна в личния си живот;

В) да повиши самочувствието си и да получи съживяваща доза оптимизъм.

Независимо от възрастта, опита и къде точно се намирате в живота си в момента, стига да имате чувство за хумор (и да не очаквате чудотворни рецепти, които да следвате сляпо стъпка по стъпка без да се налага да полагате собствени усилия), как да намирате разрешение на проблеми от всякакъв характер – тази книга ще ви допадне и ще бъде еквивалента на приятелско потупване по рамото и „Ок, ще се справиш, само запретни ръкави и действай!“.

В крайна сметка, каквото и да искате да постигнете ... (цялата статия можете да прочетете тук).

Търсене